072-217 89 93 info@akutstadfirma.se

Vad skall ingå i en flyttstädning?

Vad skall ingå i en flyttstädning?

En flyttstädning är en viktig del av flyttprocessen och det finns vissa saker som bör ingå för att säkerställa en grundlig och effektiv städning. Här är några punkter att tänka på:

1. Rengöring av alla ytor: Det är viktigt att städa alla ytor i bostaden, inklusive golv, väggar, tak, fönster och dörrar. Använd lämpliga rengöringsprodukter och verktyg för att få bort smuts och damm.

2. Kök och badrum: Dessa områden är särskilt viktiga att städa noggrant. Rengör ugnen, spisen, kylskåpet och diskbänken i köket. I badrummet, rengör toaletten, duschen, handfatet och spegeln.

3. Avlägsna spår av boende: Se till att ta bort alla spår av boende, som exempelvis klistermärken, krokar och spikhål från väggarna. Detta hjälper till att lämna bostaden i gott skick för nästa hyresgäst eller ägare.

4. Dammsugning och golvtvätt: Dammsug och tvätta alla golv noggrant för att få bort smuts och damm. Använd lämpliga rengöringsprodukter för olika typer av golv.

5. Fönsterputsning: Rengör fönstren både inifrån och utifrån för att få bort smuts och fläckar. Använd en fönsterputsmedel och en ren trasa eller tidning för att få bästa resultat.

6. Kontrollera ventilationssystemet: Se till att rengöra ventilationsgaller och filter för att förbättra luftkvaliteten i bostaden. Detta är särskilt viktigt om du har husdjur eller om det finns rökare i bostaden.

7. Avfallshantering: Ta hand om allt avfall och se till att det kastas på rätt sätt. Sortera och återvinn om möjligt för att minska miljöpåverkan.

Genom att följa dessa riktlinjer kan du säkerställa att din flyttstädning blir noggrann och att bostaden lämnas i gott skick för nästa person som flyttar in.

Vad ingår inte i flyttstädning?

Vad ingår inte i flyttstädning

Vad ingår inte i flyttstädning

När det gäller flyttstädning ingår vanligtvis inte möblering, inredning eller dekoration. Det är främst fokus på att rengöra och desinficera utrymmet. Andra uppgifter som inte ingår är att reparera skador, måla om eller utföra större renoveringar. Det är viktigt att förstå att flyttstädning handlar om att lämna utrymmet rent och i gott skick för nästa hyresgäst eller ägare. Det är också vanligt att fönsterputsning och rengöring av vitvaror inte ingår i standard flyttstädningstjänster. Det är därför viktigt att tydligt kommunicera med städföretaget för att säkerställa att alla förväntningar och behov täcks.

Gratis offert inom 1 minut
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.