Stopp i toaletten

Stopp i toaletten

Stopp i toaletten

Stopp i toaletten löser man på dessa vis. Är toaletten blockerad? Så fixar du en blockerad toalett Du kan behöva ringa en rörmokare för att åtgärda en blockerad toalett, men det finns också saker du kan göra själv.

Här är några saker du kan göra just nu. Det sparar tid om det löser problemet. Men kom ihåg att det fortfarande är klokt att ringa ett proffs eller en städare för att åtgärda ett problem som kan leda till ett nytt stopp.

Toalettstopp är ett av de vanligaste rörmokarproblemen som människor möter i sina hem. Det är inte bara en olägenhet. Att inte åtgärda en blockerad toalett kan leda till dyra skador! Lyckligtvis finns det några enkla och effektiva sätt att fixa en blockerad toalett själv. Prova dem först för att se om du verkligen behöver ringa en rörmokare hemma idag.

I den här artikeln hittar du några av de bästa verktygen och teknikerna för att lösa ett toalettstopp. Du kommer också att lära dig om tecknen på att ett toalettstopp kan vara på väg att uppstå. Med andra ord, om du känner igen tecknen kan du förhindra en olycka innan den inträffar.

Verktyg för en blockerad toalett

Verktyg för en blockerad toalett

När du har fastställt vilken typ av blockering och vilken typ av toalett det gäller, väljer du det bästa verktyget för jobbet. Vanligtvis är ett förkläde eller en vaskrensare ett bra val. Detta skapar ett vakuum när pumpen pressas mot toalettöppningen. Om blockeringen inte är allvarlig kommer detta att fungera. Dammsug toaletthålet och pumpa kraftigt. Om detta inte fungerar krävs en avloppsrengörare.

Detta är en lång metallkolv som kan sättas in i avloppet. Detta verktyg är i form av en metallkabel, som kan köpas från hårdvaruaffärer såväl som vanliga livsmedelsbutiker. Denna metallmask används för att öppna blockeringen så att den kan spolas igen. Om stoppet orsakas av ett främmande föremål, t.ex. en leksak som sitter fast någonstans där du inte kan se, kan du behöva använda en tång för att ta bort det. Tänger är också användbara för att ta bort föremål från avloppet.

Slutligen kan du behöva använda ett kemiskt rengöringsmedel för att få bort envisa stopp i toaletten. Detta kanske inte alltid fungerar, men det är en metod som är värd att prova. Använd handskar och följ instruktionerna som medföljer produkten. Anlita en bra städfirma efter åtgärderna.

Bra verktyg:

  • Rörtång
  • Skiftnyckel
  • Rensband

Tecken på att ett toalettstopp är nära förestående

Förutom att veta hur du fixar en blockerad toalett på egen hand, bör du också överväga att vidta försiktighetsåtgärder. Du vill inte hamna i samma situation igen efter att ha anlitat en rörmokare! Ett av de vanligaste tecknen på en blockering är långsam dränering. Om vattnet sakta rinner ner i toaletten fungerar inte avloppet som det ska. Om detta händer ska du vidta åtgärder genom att använda rätt typ av rengöringsmedel. Detta kan rädda dig från att behöva stoppa toaletten helt. Det är ungefär som att ta bort kalk i duschen innan det blir synligt obehagligt i rummet.

Ett annat symptom på stopp är ett gurglande ljud från avloppsröret. Detta orsakas av luft som fångats inuti röret. Detta är ett säkert tecken på att röret är blockerat. Om du tar bort stoppet i detta skede minskar risken för att du behöver professionell hjälp. Det kan dock finnas skäl att undersöka med en kamera för att se om det är lite mer komplicerat än att rensa toalettavloppet. Slutligen, om det kommer en dålig lukt från toaletten kan det finnas en blockering i toaletten. Var medveten om detta och lös inte problemet genom att ventilera eller använda toalettlukt!

Hur man förhindrar framtida blockeringar, smarta tips för toalettblockeringar

Slutligen är det viktigt att vidta åtgärder för att förhindra framtida stopp. För att förhindra stopp ska du försöka att inte spola ner något i toaletten förutom toalettpapper och naturlig avföring. Detta är viktigare än du kanske tror. Vi svenskar spolar ner mer än 7 000 ton avfall i toaletten varje år! Undvik också överdriven användning av toalettpapper.

Ett bra sätt att minska behovet av toalettpapper är att installera en liten duschtoalett. Om du har en gammal toalett kan du överväga att byta ut den mot en modern snålspolande toalett. Lågflödestoaletter spolar mindre vatten åt gången, så det blir inga problem med igensättning.