Flyttstäda själv eller anlita städfirma

Flyttstäda själv eller anlita städfirma

Flyttstäda själv eller anlita städfirma

Flyttstäda själv eller anlita städfirma frågar sig många? Denna fråga är befogad och vet man vad som krävs så är det inga större problem. Många har ju bytt bostad ofta och kanske även hjälpt vänner att få det rent efter flytten.

Guide till flyttstädning

Guide till flyttstädning

Guide till flyttstädning

Alla ytor generellt

Alla ytor generellt. Väggar, golv, lister, dörrar, fönster och karmar måste rengöras. Vanliga milda rengöringsmedel kan användas på de flesta av dessa ytor. Om fönsterkarmarna är gjorda av natursten ska särskild uppmärksamhet ägnas åt rengöringsmedlet. Rengöringsmedel som innehåller t.ex. citronsyra kan fräta stenen. Uppmärksamhet bör också ägnas åt trädelar, t.ex. trägolv. Det kan räcka med att torka av med en torr trasa i stället för en fuktig trasa. Fasta inventarier, till exempel garderober, bör också rengöras både på insidan och utsidan.

VC-Badrummen

Rengör golv och väggar som i de andra rummen. Anslutningarna tvättas för att förhindra missfärgning på grund av mögel. Toaletter, handfat, badkar och andra armaturer rengörs. Golvavlopp ska rengöras och desinficeras noggrant. Under och bakom badkaret och tvättmaskinen ska också rengöras grundligt.

Kökets ytor flyttstädas

Kökets ytor flyttstädas enligt detta. Väggar och golv måste rengöras. Köken är ofta feta och tak kan också behöva rengöras. Rengör fläktkåpan och alla apparater. Rengör baksidorna på alla apparater som kylskåp, frysar och microvågsugn. Häll och ugn bör rengöras både invändigt och utvändigt. Tina och torka även kylskåp och frys. Torka alla skåpshyllor och gör detsamma för lådor.

Anlita städfirma ett enkelt sätt

Anlita städfirma ett enkelt sätt att få flyttstädningen godkänd. Det är inte alltid lätt för en ovan person att veta vad som ska rengöras och hur det ska rengöras. Ibland är det bättre att be om hjälp så att städningen kan göras ordentligt. Om du tycker att det är svårt att städa bör du kontakta städföretaget omedelbart eftersom du vill ha en specifik dag.

Fördelarna med att anlita städfirma är då:

  • Blir klart i rätt tid
  • Fast pris
  • Proffs utför jobbet