Finns det några regler för städning av huset efter flytt

Finns det några regler för städning av huset efter flytt?

Finns det några regler för städning av huset efter flytt?

Finns det några regler för flyttstädning? Eftersom det inte finns något lagkrav finns det inga regler för flyttstädning. Däremot finns det för närvarande självförklarande riktlinjer för att acceptera en flyttstädning. Det enklaste sättet att göra det är att anlita en städare med erfarenhet av flyttstädning.

Det ska vara riktigt rent

Det ska vara riktigt rent. Många förstår inte vad det innebär att ha det riktigt rent, till exempel i badrummet. Veckostädning är inte samma sak som flyttstädning. Regelbunden städning av en städfirma är inte heller samma sak. I grund och botten är flyttstädningen mer arbetsintensiv. Det är inte ovanligt att det tillkommer timmar till badrummet.

Om du tycker att det är för tungt kan du lägga ut arbetet på en specialiserad flyttstädningsfirma.

Tidskrävande kök

Köket är ett annat rum med många oskrivna regler vid flytt. Det gäller allt från avloppslock till vitvaror och andra köksinredningar. I köket finns också vitvaror, som i sig själva faller i en kategori och behöver vara avfrostade och redo att torka så att de är isfria när städfirman kommer.

Köksskåp och lådor, både invändiga och utvändiga.

Detta är en svår uppgift som tar tid. Varje centimeter av huset måste rengöras. Kännetecknande för hemstädning är att man städar i alla skrymslen och vrår. Även där du inte kan se och utan några speciella regler för husstädning.

Var finns reglerna för flyttstädning

Var finns reglerna för flyttstädning?

De oskrivna reglerna för flyttstädning är oftast dokumenterade. Dessa kan finnas i hyres- eller försäljningsavtalet för fastigheten. Du bör titta noga på dessa innan du bestämmer dig för om du ska städa själv eller anlita en städare. Reglerna för utflyttning är i princip desamma i alla bostäder, men det kan finnas vissa skillnader.

Checklista vid flyttstäd

Det viktigaste är att du och den person som tar över bostaden följer någon form av checklista. Det kan vara ett hyresavtal eller ett köpeavtal. Utan ett sådant dokument blir det svårt att senare bevisa att du faktiskt har städat bostaden ordentligt. Att flytta kan vara en skrämmande uppgift, men med en erfaren städfirma som vår bör du inte ha några problem med att få städprocessen godkänd.

Fördelar med att anlita Städfirman i Sverige för orterna Göteborg, Malmö och Stockholm:

  • Kostnadsfria offerter
  • Rimliga priser
  • Kvalificerade medarbetare